Despre mine

De la câmp în bucătărie

Bună! Numele meu este Monica Fulga, iubesc natura și viața, sunt pasionată de gătit și mă preocup pentru binele oamenilor și a tot ceea ce mă înconjoară. Iar aici este spațiul meu virtual unde aș vrea să împărtășesc cu voi idei despre un stil de viață sănătos și echilibrat.


Pentru început, vreau să vă spun o parte din povestea vieții mele și astfel să mă cunoașteți mai bine… m-am născut și am crescut la țară, într-un sat situat la limita dintre județele Bacău și Harghita, zonă în care încă mai găsim produse naturale, apă de izvor și ne putem bucura de aerul curat de munte.

Am fost mamă tânără, iar la vârsta de douăzeci de ani am început o etapă a vieții mele, în orașul Miercurea Ciuc. Acolo mi-am găsit de lucru într-o fabrică de confecții textile deoarece am fost nevoită  să îmi cresc fiica singură, ea fiind motivația mea, cea care a însemnă totul pentru mine…

De-a lungul vieții mele am avut-o întotdeauna pe bunica din partea mamei mele drept exemplu de urmat. O femeie puternică, care nu s-a plâns niciodată de dureri și de nevoi, o femeie care a fost întotdeauna recunoscătoare pentru ceea ce a avut și pentru ceea ce Dumnezeu i-a dat în fiecare zi în ciuda dificultăților prin care a trecut, a războiului și a foametei.

Rămânând văduvă destul de tânără, fără resurse și cu trei fiice, a trebuit să-și caute o sursă de venit, astfel începând să gătească pentru nunți, botezuri, hramuri bisericești, să țeasă preșuri și cuverturi de pat…

În plus, știa să folosească tot ceea ce îi oferea natura, ca de exemplu apa de ploaie, un dar de la Dumnezeu în care obișnuia să înmoaie rufele și să le spele. Mulțumită ei, chiar dacă uneori mi-a fost greu, nu am renunțat niciodată în viață și chiar și acum când e doar o stea pe cer îmi dă putere să merg mai departe.


Din cauza anumitor circumstanțe la vârsta de treizeci de ani a trebuit să o iau iar de la capăt, nu numai schimbând de regiune, ci și de țară, deoarece nu aveam suficiente resurse pentru satisfacerea nevoilor de bază. Fără să cunosc limba și fără să cunosc pe nimeni, am obținut un contract de muncă în sectorul agricol din Las Palmas de Gran Canaria. Mi-a plăcut foarte mult locul acela și m-am adaptat foarte ușor climei, dar nu am găsit posibilitatea de a rămâne mai mult timp acolo, astfel am venit în Spania într-un oraș din regiunea Murcia, unde am continuat să lucrez în același sector până de curând. 

În toți acești ani viața mea a fost un haos total. Aveam un program de masă necontrolat, ore de somn puține și mult stres. Lucruri care de-a lungul timpului și-au lăsat amprenta… creșterea în greutate și o artroză de șold foarte avansată fiind nevoită astfel să-mi pun o proteză la 46 de ani abia împliniți.

Ca urmare a acestui fapt, am început să reflectez asupra vieții și cum aș vrea să trăiesc în viitor, moment în care datorită rețelelor sociale am descoperit-o pe Rosa Tugores, o femeie minunată care prin felul ei de a fi și de a prezenta macrobiotica, cucerește. Vizualizând diferite lecții predate de ea în mediul online s-a trezit în mine interesul pentru a adopta acest stil de viață. Un pic mai târziu l-am cunoscut  pe Daniel Mayor, care se dedică de asemenea predării cunoștințelor de macrobiotică și de acolo am început să aprofundez în acest subiect.

Pasiunea mea pentru gătit, dorința de a cunoaște cât mai multe și de a-i învăța pe cei care sunt interesați să adopte un stil de viață cât mai simplu și echilibrat, punând accentul pe sănătate înaintea părții estetice m-au determinat să studiez și să mă formez în macrobiotică. În același timp, prin intermediul acestui blog îmi doresc să împărtășesc cu voi această nouă experiență care ne-ar întoarce la origini…

Ești interesat/ă?

Descoperă mai multe pe Blog